Kokt majonnäs

Blanda alla ingredienser noggrant. Sedan placerar vi dem i ett vattensbad och rör om tills blandningen tjocknar. Låt det sedan svalna. Det är viktigt att använda ett vattensbad, annars kan vi få scrambled ägg! Det är fantastiskt…
Ingredienser du behöver
4 äggulor
1 dl solrosolja, kan vara annan
1 matsked senap av fullfettyp
salt
peppar
socker efter smak
lite ättika från inlagda gurkor eller citronsaft efter smak
Steg-för-steg instruktioner
Vi kombinerar allt.
Vi lägger det i ett vattenbad och rör om tills det tjocknar.
Sedan låter vi det svalna. Vattenbadet är viktigt, annars får vi scrambled eggs!
Perfekt till potatissallad.
Ytterligare information om receptet Kokt majonnäs
Kokt majonnäs är en populär tjeckisk rätt som ofta serveras som tillbehör eller en del av sallader. Denna läckra kräm görs av ägg, olja och vinäger som tillsammans kokas, vilket ger en fin och krämig konsistens. Eftersom den kokas har majonnäsen en stabilare struktur och längre hållbarhet. Kokt majonnäs passar utmärkt till olika sallader, kött eller som dipp till grönsaker. Det är ett smakligt och näringsrikt alternativ till vanlig majonnäs som har funnit sin plats i det tjeckiska köket.