Linsallad

Vi börjar med att skölja linserna, som vi sedan låter stå i blöt. Vi skalallar moroten och skär den i skivor. Vi blandar den med linserna, hela pepparkorn, kryddpeppar och lagerblad. Vi sätter dem att koka. När linserna är mjuka tar vi bort kryddorna och låter dem rinna av en stund. Vi skalallar och finhackar löken, som vi lägger i linserna tillsammans med moroten.
Ingredienser du behöver
olja
salt
2 ägg
till garnering färsk gräslök
3 korn kryddpeppar
5 korn hela svartpeppar
2 st morötter
1 st lagerblad
1 lök
2 koppar linser
till dressing
1 matsked kryddstark senap
ättika
salt
3 matskedar olja
malen svartpeppar
Steg-för-steg instruktioner
Därefter förbereder vi en dressing av olja, vinäger, senap, mald peppar och salt. Vi blandar det med linserna och sätter in i kylskåpet för att stå till sig.
I en skål vispar vi äggen, salta dem och gör en omelett i pannan. Vi skär den i bitar och lägger den på salladen. Vi garnerar med hackad gräslök
Ytterligare information om receptet Linsallad
Linsallad är en näringsrik och smaklig maträtt som alla som söker ett hälsosamt alternativ till lunch eller middag kommer att uppskatta. Den är gjord av kokta linser, ofta kompletterad med färska grönsaker som tomater, gurkor eller paprikor. För att framhäva smaken tillsätts ofta olivolja, citronsaft och örter som persilja eller koriander. Denna sallad är rik på proteiner, fiber och vitaminer, vilket gör den till ett utmärkt val för vegetarianer och veganer. Dessutom är den snabb att förbereda och perfekt som ett hälsosamt snacks.