Köttbullar hemmagjorda

Köttbullar hemmagjorda
Förberedelsetid: 20 minuter
Tillagningstid: 40 minuter
Portioner: 4

Män kommer säkert att uppskatta om du förbereder hemgjord sylta till dem. Du handlar fläsklägg, ben, huvud, tunga och lever hos din slaktare. Alternativt kan du välja en annan kombination av kött. Slaktaren hjälper dig säkert.

Ingredienser du behöver

2 kg fläskhuvud
1 kg fläskunge
0,5 kg fläsklever
500 ml buljong
1,5 kg fläskknä
1 st kökslök
vitlök
oregano
kryddpeppar - mald
salt
svartpeppar - mald
kryddpeppar - mald
bit svål

Steg-för-steg instruktioner

Vi förbereder stora grytor eller en tryckkokare och sätter igång.

Vi rengör benen, huvudet och knäna ordentligt. Vi tar bort eventuella hår. Osaltade lever kokar vi separat i en annan gryta. Det andra köttet kokar vi länge. Ni måste hålla koll på det. Köttet ska vara mjukt, men inte helt.

Sedan silas köttbuljongen och ställs åt sidan. Vi tar bort fettet från buljongen.

Lever skär vi sedan i små bitar, tungan skalas och också skärs. Vi plockar köttet från benen och hackar det. Huden maler vi antingen eller skär i mycket små bitar.

Vi tar en jättestor gryta och steker löken i ister. Vi häller i allt kött, huden och levern. Vi tillsätter köttbuljongen och kryddar. Vi lägger i vitlök efter eget tycke. Vi värmer lätt och tar undan där vi har det förberedda korvskinnet.

Vi fyller, knyter ihop båda ändarna. Och knyter också mitt på korven.

Vi lägger de fyllda korvarna i kokande vatten och kokar i cirka 1,5 - 2 timmar.

Sedan tar vi ut dem, stickar hål för att få ut luften och låter dem svalna. Under avsvalning rör vi om och formar dem.

Till slut låter vi dem stå i kylskåpet över natten.

Nästa dag skär vi lök och korv på skärbrädan. Vi droppar över ättika och serverar med färsk bröd. Mums och smaklig måltid.

Ytterligare information om receptet Köttbullar hemmagjorda

Hemlagad blodkorv är en traditionell tjeckisk maträtt som tillagas av olika sorters kött, inklusive fläskknä och bog. Kötter kokas mört, blandas sedan med kryddor, lök och vitlök. Blandningen hälls i en form och får stelna. Resultatet är en smakrik rätt som liknar aspik, som vanligtvis serveras skuren i skivor med lök, ättika och bröd. Blodkorv är populär inte bara på grund av sin rika smak, utan också på grund av möjligheten att utnyttja köttrester, vilket minimerar avfall.

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 4.1/5 (23 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Smaker
Tag: tjeckiska köket, aptitretare

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Köttbullar hemmagjorda.

Lägg till kommentar