Vårullar i rispapper

Vårullar i rispapper
Förberedelsetid: 20 minuter
Tillagningstid: 40 minuter
Portioner: 4

Vi kokar ris som vi låter svalna.

Ingredienser du behöver

20 st rispapper
3 msk soja
250 g köttfärs
100 g ris
250 g vitkål
2 st morötter

Steg-för-steg instruktioner

Skala moroten, rengör kålen och riv den.

Blanda den rivna grönsaken med ris och köttfärs. Krydda med soja, salt och peppar. Förbered rispapperet, fukta det och lägg blandningen på det och rulla ihop till små rullar.

Värm upp olja i en panna och lägg rullarna i den. Stek tills rullarna blir gyllenbruna.

Det är helt upp till dig vilken proportion mellan blandningen och riset du vill ha och vilken grönsak du använder.

Torka av rullarna och servera genast.

Ytterligare information om receptet Vårullar i rispapper

Vårullar i rispapper är en populär rätt inom asiatisk matlagning, känd för sin fräschör och lätthet. Dessa rullar fylls vanligtvis med olika färska ingredienser, såsom grönsaker, örter, räkor eller tofu, och serveras med smakrika såser, som jordnötssås eller sötsur sås. Rispapperet som rullarna är inslagna i ger rätten en mjuk textur och delikat smak. Vårullar är ett utmärkt val för en hälsosam och välsmakande snack eller förrätt, särskilt idealiska under de varma månaderna.

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 4.1/5 (23 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Smaker, Kinesisk, Godis, Köttfärs, Förrätt, Fläskkött, Grönsaker
Tag: aptitretare, Vietnamesiska köket

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Vårullar i rispapper.

Lägg till kommentar