Kryddat glögg

Alla ingredienser förutom vin och brandy lägger vi i en kastrull och värmer upp tills sockret har löst sig. Till slut tillsätter vi vinet och fortsätter att värma.
Ingredienser du behöver
1 l rödvin
100 ml brandy eller konjak
100 ml vatten
8 skivor apelsin
8 tunna skivor citron
8 nejlikor
2 torkade stjärnanis
en bit hel kanel
1/2 tesked färskriven muskotnöt
en nypa torkad ingefära
6 matskedar socker
Steg-för-steg instruktioner
Alla ingredienser utom vin och brandy läggs i en kastrull och värms upp tills sockret har löst sig. Sedan tillsätter vi vin och värmer vidare tills blandningen är varm (den ska ryka, men får inte koka). Till sist rör vi i brandy eller cognac utanför spisen.
Ytterligare information om receptet Kryddat glögg
Kryddat glögg, som också är känt som glögg, är en populär dryck, särskilt under vintermånaderna. Denna läckra varma dryck görs av rödvin som upphettas med tillsats av kryddor som kanel, nejlika, stjärnanis och citrusfrukter. Tack vare denna aromatiska kombination av smaker är glöggen populär på julmarknader och under vinterfiranden. Den är inte bara uppfriskande, utan värmer också och skapar en trevlig atmosfär på kalla kvällar.