Kryddat glögg

Kryddat glögg
Förberedelsetid: 20 minuter
Tillagningstid: 40 minuter
Portioner: 4

Alla ingredienser förutom vin och brandy lägger vi i en kastrull och värmer upp tills sockret har löst sig. Till slut tillsätter vi vinet och fortsätter att värma.

Ingredienser du behöver

1 l rödvin
100 ml brandy eller konjak
100 ml vatten
8 skivor apelsin
8 tunna skivor citron
8 nejlikor
2 torkade stjärnanis
en bit hel kanel
1/2 tesked färskriven muskotnöt
en nypa torkad ingefära
6 matskedar socker

Steg-för-steg instruktioner

Alla ingredienser utom vin och brandy läggs i en kastrull och värms upp tills sockret har löst sig. Sedan tillsätter vi vin och värmer vidare tills blandningen är varm (den ska ryka, men får inte koka). Till sist rör vi i brandy eller cognac utanför spisen.

Ytterligare information om receptet Kryddat glögg

Kryddat glögg, som också är känt som glögg, är en populär dryck, särskilt under vintermånaderna. Denna läckra varma dryck görs av rödvin som upphettas med tillsats av kryddor som kanel, nejlika, stjärnanis och citrusfrukter. Tack vare denna aromatiska kombination av smaker är glöggen populär på julmarknader och under vinterfiranden. Den är inte bara uppfriskande, utan värmer också och skapar en trevlig atmosfär på kalla kvällar.

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 5.0/5 (42 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Drycker
Tag: málesteapmi, friddjabeaivi / sotnabeaivi, čeahkka, álki, álggaheddjiide, čakča, feasttat ja ávvudeamit, sitrus, juhkat, alkoholista, punšša ja gløggviinnit

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Kryddat glögg.

Lägg till kommentar