Lat egen maka

Lat egen maka
Förberedelsetid: 20 minuter
Tillagningstid: 40 minuter
Portioner: 4

Enkel no-bake efterrätt som kommer att försvinna.

Ingredienser du behöver

4 - 5 paket BeBe-kex
till dekoration choklad
till pensling marmelad

fyllning
1 l mjölk
3 paket vaniljpuddingpulver
2 - 3 cup gräddfil
vaniljsocker
rom

Steg-för-steg instruktioner

Vi klär en plåt eller en annan form med bakpapper och värmer lagren. Vi smetar marmelad på ett lager av BeBe-kex och lägger på nästa lager.

Under tiden gör vi pudding och lägger på ytterligare ett lager BeBe-kex.

Slutligen blandar vi gräddfil, tillsätter en skvätt rom och vaniljsocker. Den vita blandningen smetar vi över hela ytan av kakan och strör tillslut över riven choklad.

Efterrätten Lat makas fru får stå kallt under natten och kan sedan serveras.

Ytterligare information om receptet Lat egen maka

Rätten "Lat hustru" är en populär tjeckisk maträtt som kännetecknas av enkel tillagning och utmärkt smak. Huvudingredienserna är kvarg, potatis och mjöl, som blandas och grillas i ugnen. Denna rätt är idealisk för lata dagar när man inte vill spendera timmar i köket. Den serveras ofta överhällt med smör eller strödd med socker och kanel, vilket ger en trevlig söt smak. Lat hustru är också ett utmärkt val för familjeluncher eller middagar och glädjer både barn och vuxna.

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 4.4/5 (23 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Desserter
Tag: tjeckiska köket, efterrätt, vegetariskt recept

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Lat egen maka.

Lägg till kommentar