Kakdegdegörning

Kakdegdegörning
Förberedelsetid: 20 minuter
Tillagningstid: 30 minuter
Portioner: 4

Sockerkaksdegen används för tårtor och rulltårtor och dess beredning är inte särskilt komplicerad. För sockerkaksdegen behöver du bara följa det grundläggande förfarandet och mängden ingredienser som anges i receptet. Vanligtvis räcker det med ägg, mjöl och socker. Sockerkaksdegen kan dock förbättras med några små tricks.
Sockerkaksdegen ska vara mjuk, så innan du är klar, tillsätt några droppar smält fett. För mer luftighet och lätthet förtjänar sockerkaksdegen några hål, som du gör genom att sticka in några tandpetare. Överskottsvärme kommer att släppas ut från degen. Låt tandpetarna sitta kvar under gräddningen, ta bara bort dem när du tar ut kakan ur ugnen. Sockerkaksdegen ska vara luftig. Kntricket är att bara smörja botten av bakplåten, inte kanterna. Och till sist behöver sockerkaksdegen ditt tålamod, så öppna absolut inte ugnens lucka för tidigt. Sockerkaksdegen kommer nämligen så kallat att sjunka, vilket gör att dess magi försvinner. Ett beprövat recept på sockerkaksdeg hittar du just här.

Ingredienser du behöver

120 g vetemjöl
120 g florsocker
6 ägg

Steg-för-steg instruktioner

Äggen bör ha rumstemperatur, så ta ut dem från kylen i god tid. Knäck dem sedan och separera äggulorna från vitan. Vispa äggulorna med tre matskedar socker, vispa vitan till ett fast skum och tillsätt försiktigt resten av sockret. Blanda en tredjedel av äggviteskummet i ägguleblandningen, tillsätt sedan försiktigt mjölet och till sist det kvarvarande äggviteskummet.

För att sockerkaksdegen inte ska tappa sin volym, sätt den i ugnen så snart den är klar. Smörj bakformen (endast botten) med fett och pudra med mjöl. Grädda sockerkaksdegen i en ugn förvärmd till 170 grader tills den börjar släppa kanterna på bakformen, eller om den inte fastnar på en sticka som sätts in.

Ytterligare information om receptet Kakdegdegörning

Sockerkaka smetana är en populär basingrediens som används i bakning. Dess lätta och luftiga konsistens uppnås genom att vispa ägg, som utgör huvudkomponenten i receptet. Traditionellt förbereds den med mjöl, socker och ägg, och vissa tillsätter även bakpulver för mer volym. Sockerkaka används ofta som bas för tårtor, rullar eller olika desserter. På grund av sin milda smak kan den kombineras med en mängd olika fyllningar och glasyrer. Den bakade sockerkakan är ljus och spröd, vilket gör den till ett idealiskt komplement till krämiga fyllningar.

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 4.4/5 (23 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Tjeckiska, Smaker, Konfektyr, Desserter, Godis, Bakverk, Pastor
Tag: aptitretare, godis, efterrätt, Efterrätt, deg

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Kakdegdegörning.

Lägg till kommentar