Fransk päronpaj

I en skål vispar vi ägg med socker och en nypa salt till ett skum. Tillsammans blandar vi långsamt i mjölet som är blandat med bakpulver. Vi häller i olja, mjölk och vispar allt.
Ingredienser du behöver
1 nypa salt
1 paket bakpulver
3 matskedar olja
150 g vetemjöl
1 dl mjölk
2 st ägg
100 g socker
4 st päron
80 dkg smör
1 paket kanel socker
1 st ägg
Steg-för-steg instruktioner
Vi skalar päronen, tar bort fröna och skär dem i tunna skivor. Vi smörjer en tårtfom och häller i hälften av smeten och lägger päronen ovanpå. Vi häller på resten av smeten.
Så här lägger vi in i en förvärmd ugn på 180°C i en halvtimme för att baka.
Medan kakan bakas förbereder vi glasyren. I en liten kastrull smälter vi smöret, till vilket vi tillsätter kanel socker och ägg. Vi värmer allt noggrant och rör om.
Efter att vi tagit ut kakan från ugnen pickar vi den på flera ställen med en tandpetare och häller på glasyren. Vi lägger tillbaka den i ugnen i ytterligare 20 minuter.
Kakan kan serveras genast, men vi kan även äta den kall.
Ytterligare information om receptet Fransk päronpaj
Fransk pärltårta, känd som tarte aux poires, är en läcker dessert som kombinerar fin deg med spröda päron. Den tillagas typiskt av smördeg som är fylld med mandelmjölkkräm och inlagda päron. Denna tårta är perfekt som en söt avslutning på lunch eller middag, och dess läckra smak med en aning av vanilj och mandel kommer att förtrolla varje dessertälskare. Den serveras bäst lätt varm eller kall, ofta kompletterad med grädde eller glass för extra njutning.