Våffelsmet

Vaffelsmet går att köpa i affären. Men vaffelsmet kan också enkelt göras hemma. Vaffelsmeten är nämligen inget så komplicerat att en nybörjarkock inte skulle klara av det. Här presenterar vi ett topprecept på vaffelsmet som snabbt kommer att förbättra ditt rykte i hemmet. Det tillsatta smälta smöret gör att våfflorna kommer att klättra ett steg högre på den gastronomiska skalan.
Vaffelsmet kan också göras i en salt variant, och det med bara några få kocktrick. Lämna bort sockret i receptet och vaffelsmeten blir mer saltad. Du kan sedan tillsätta några gröna örter - persilja, basilika och så vidare. Salta vaffelsmet servera med smält ost eller någon annan av din favoritröra. Receptet på vaffelsmet hittar du lite längre ner. Du kommer att se, det kommer garanterat att smaka gott.
Ingredienser du behöver
200 g vetemjöl
100 g halvfullt mjöl
75 g florsocker
en nypa salt
1 paket bakpulver
500 ml mjölk
100 g smält smör
2 ägg
Steg-för-steg instruktioner
Först smält smöret i en mindre kastrull. I en stor skål, blanda sedan alla torra ingredienser: mjöl, socker, salt och bakpulver. Häll i det smälta smöret, mjölken och hela ägg (utan skal:). Vispa långsamt smeten till våfflor.
Våffeljärnet måste naturligtvis vara förvärmt, och tack vare det använda smöret behöver du inte tillsätta något annat smörjmedel för att förhindra fastbränning. Häll direkt i smeten och grädda beroende på dess effekt.
Ytterligare information om receptet Våffelsmet
Våffelsmet är en grundläggande ingrediens för att skapa läckra och krispiga våfflor. Att förbereda smeten är enkelt: blanda mjöl, socker, salt och bakpulver. Tillsätt ägg, mjölk och smält smör, och rör om väl. Smeten ska vara slät och utan klumpar. För extra smak kan du tillsätta vaniljextrakt eller kanel. Häll smeten i en förvärmd våffeljärn och grädda tills de är gyllene. Gräddade våfflor serveras med lönnsirap, frukt eller vispad grädde för en perfekt upplevelse.