Linser i syra

Linser i syra
Förberedelsetid: 20 minuter
Tillagningstid: 40 minuter
Portioner: 4

Vill du äta hälsosamt och billigt, prova vårt traditionella tjeckiska recept på linser.

Ingredienser du behöver

500 g linser
1 - 2 st lök
50 g stekfett
3 matskedar vetemjöl
efter smak salt
vinäger
malen svartpeppar

Steg-för-steg instruktioner

Vi blötlägger linserna i minst en timme i kallt vatten, sedan kokar vi dem mjuka. Efter kokningen, häller vi eventuellt av överflödig vätska.

Vi skalar och hackar löken och fräser den gyllene. Vi pudrar allt med mjöl och häller på lite vatten. I blandningen tillsätter vi ättika efter smak. Vi låter allt sjuda och rör ner i de kokta linserna. Vi kan smaka av linserna med salt, eventuellt peppar.

Linserna med ättika serverar vi klassiskt med kokt korv, stekt ägg och sur gurka.

Ytterligare information om receptet Linser i syra

Linsgryta med ättika är en traditionell tjeckisk rätt som är populär för sin enkelhet och näringsrikedom. Huvudingrediensen är linser, vanligtvis gröna eller bruna, som kokas mjuka och sedan blandas med en vinägrett, lök och kryddor. Denna rätt serveras ofta som tillbehör till kött eller med korv. Linsgryta med ättika är inte bara välsmakande utan också hälsosam, eftersom linser är rika på protein och fiber, vilket gör dem till en idealisk del av en balanserad kost.

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 4.7/5 (23 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Sidrätter
Tag: tjeckiska köket, Huvudrätt, vegetariskt recept

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Linser i syra.

Lägg till kommentar