Hemlagad ketchup 2

Hemlagad ketchup 2
Förberedelsetid: 20 minuter
Tillagningstid: 40 minuter
Portioner: 4

Om du har många tomater och inte vet vad du ska göra med dem, prova hemgjord ketchup. Den har samma konsistens som köpt och smaken är ännu bättre.

Ingredienser du behöver

2 kg mycket mogna tomater
25 dkg lök
25 dkg äpple
1 nypa malen kanel
15 dkg socker
1 tesked mald söt paprika
2 st lagerblad
5 hela kryddpeppar
150 ml vatten
150 ml 8% vinäger
1 matsked salt
3 st nejlika
10 hela svartpeppar

Steg-för-steg instruktioner

Vi lägger ner tvättade och halverade tomater, rengjorda äpplen, skalad och grovt hackad lök i kastrullen. Sedan tillsätter vi vinäger, socker och kryddor. Vi kokar allt under omrörning tills det tjocknar, cirka 1 timme. Därefter mixar vi blandningen med en stavmixer, pressar den genom en fin sil och häller ketchupen i burkar. Vi steriliserar i 20 minuter.

Ytterligare information om receptet Hemlagad ketchup 2

Hembakad ketchup 2 är ett läckert och enkelt recept som ger smakupplevelser till varje maträtt. Du kan enkelt göra det av färska tomater, lök och aromatiska kryddor. Denna ketchup är den perfekta följeslagaren till grillat kött, pommes frites eller som bas för såser. Genom att göra det hemma har du full kontroll över ingredienserna och mängden socker, vilket gör det till ett hälsosammare alternativ till köpta varianter. Förvara det i en burk och njut av dess unika smak året runt!

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 4.6/5 (23 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Sidrätter
Tag: tjeckiska köket, aptitretare, vegetariskt recept

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Hemlagad ketchup 2.

Lägg till kommentar