Ugnsbakade potatisar med bacon

Till en djup plåt häller vi i cirka 4 matskedar olja och sprider ut den över botten. Därefter tvättar vi hela potatisar och skär dem på längden. Sedan lägger vi dem på plåten och på dem...
Ingredienser du behöver
potatis
bacon i strimlor
lite olja på plåten
amerikanska potatisar
lite basilika
salt
anis
röd paprikapulver
vitt kål
Steg-för-steg instruktioner
Häll ungefär fyra matskedar olja i en djup plåt och fördela den över hela ytan. Skölj potatisarna noggrant och dela dem längs med, lägg dem prydligt på plåten. Salta dem, men var försiktig så att det inte blir för mycket, eftersom kålen och fläsket redan är ganska salta. Tillsätt paprikapulver och stjärnanis istället för kummin och sätt in plåten i ugnen på medelhög position. Efter fyrtio minuter lägger vi baconremsor på potatisarna och låter dem grillas klart.
Ytterligare information om receptet Ugnsbakade potatisar med bacon
Ugnsbakade potatisar med bacon är en läcker rätt som gläder alla matälskare. Potatisarna är noggrant skurna i klyftor, sedan inlindade i krispigt bacon och bakade tills de är gyllenbruna. Denna rätt utmärker sig med sin smakkombination - baconet ger potatisarna söta, rökiga toner, medan de gyllenbruna potatisarna är mjuka och väldoftande. De serveras helst som tillbehör till kött eller som en självständig rätt. Ugnsbakade potatisar med bacon är en enkel men oemotståndlig läckerhet för varje tillfälle.