Majs - kokt

Har ni också ibland lust på saftig, gul, söt majs? Låt oss göra den.
Ingredienser du behöver
2 skivor smör
2 st träspett
2 l vatten
2 teskedar salt
2 st söt majs - fryst
Steg-för-steg instruktioner
Vi förbereder en kastrull och häller i tillräckligt med vatten. Vi tillsätter salt. Vi lägger i klippen av fryst söt majs. (majsen måste vara täckt)
Vi kokar och ser till att det alltid finns tillräckligt med vatten.
Koktiden är ungefär 20 minuter.
I slutet lägger vi i en bit äkta smör i kastrullen. Smaken av majsen blir utsökt.
Jag skär den färdiga majsen i skivor på en träskärbräda. (skär försiktigt!) Vissa lägger hellre en tandpetare genom majsen. Det är upp till dig.
Vi serverar på en tallrik. Vi kan salta ytterligare efter smak och njuta av den läckra, söta, doftande majsen. Potatismos är en lämplig tillbehör.
Ytterligare information om receptet Majs - kokt
Majs - kokt är en populär delikatess som tillagas av färska majsöron. Denna enkla men välsmakande rätt erbjuder en söt och saftig smak, särskilt älskad under sommarmånaderna. Innan kokning tas bladen och trådarna bort, och sedan kokas den i kokande vatten i 10-15 minuter tills den är mjuk. Kokt majs är inte bara en källa till kolhydrater utan också fiber, vilket bidrar till en hälsosam matsmältning. Den serveras oftast med smör och salt, men kan även användas i olika recept eller som tillbehör till andra rätter.