Snabb korvgryta

Snabb, läcker middag. Och ännu bättre dagen efter.
Ingredienser du behöver
svartmalen peppar
100 g olja
2 st kökshallon
1 kg potatis
2 matskedar söt paprika - malen
1 matsked kummin - malen
125 ml syrad grädde
salt
1 matsked vetemjöl - fint
300 g salam - rullad
Steg-för-steg instruktioner
Först skalade vi potatisen och skär den på skärbrädan. Samma sak gäller för korven. Till exempel (gyrerad korv, korv)
Vi tar en elektrisk hackare och hackar löken lite. Jag lägger mycket lök, för smaken blir då mycket intensivare. Vi häller löken i kastrullen med oljan och låter den bli glansig.
Vi häller i de hackade potatisarna. Vi saltar, peppar, tillsätter söt paprika och kummin. Jag slänger även i en buljongtärning. Vi häller på vatten.
Vi sätter det på spisen och kokar. Mot slutet tjocknar vi (blandar vetemjöl i grädden) och häller i kastrullen.
Från skärbrädan häller vi i korv eller varmkorv och kokar en stund.
Vi serverar med bröd. (baguette, fralla, bröd)
Ytterligare information om receptet Snabb korvgryta
Snabb korvgryta är en populär tjeckisk rätt som tillagas av enkla ingredienser. Grunden består av kvalitativa korvar, potatis och lök, kompletterad med kryddor som paprikapulver och kummin. Dessa mättande rätter kokas i en och samma gryta och är ett utmärkt val för en snabb middag eller lunch. Smaken balanseras av den milda hetta från paprikan och de lätt salta korvarna. Även om det finns många recept, är huvudtanken enkelhet och snabb tillagning. Snabb korvgryta besvikar inte ens mer kräsna smaklökar och mättar varje gäst.