Örtsås

Örtsås
Förberedelsetid: 20 minuter
Tillagningstid: 40 minuter
Portioner: 4

Vi tar örter och skär dem alla fint.

Ingredienser du behöver

1 bunke gräslök
malen peppar
2 matskedar äger
1 bunke dill
1/2 bunke persilja
1 näve rucola
1 kvist basilika
6 matskedar jungfrulig olivolja
salt

Steg-för-steg instruktioner

Blanda med vinäger, salta och peppra. Sedan rör ner oljan i portioner.

Denna dressing passar bra till både grönsaks- och kötträtter.

Kombinera örterna efter egen smak.

Ytterligare information om receptet Örtsås

Kryddig dressing är ett gott och hälsosamt komplement som fräschar upp varje måltid. Dess bas består av färska örter, som persilja, basilika eller koriander, som ger en intensiv arom och näringsämnen. Du kan förbereda den genom att blanda örterna med olivolja, citronsaft och kryddor efter smak. Denna dressing kompletterar utmärkt grönsakssallader, grillat kött eller fisk. Den är enkel att förbereda och ger dina rätter en ny dimension.

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 4.1/5 (23 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Tjeckiska, Förrätt, Sallad, Vegetarisk, Toppings, Grönsaker
Tag:

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Örtsås.

Lägg till kommentar