Čevabčići enkelt

Finhacka löken, pressa vitlöken och blanda det med köttfärsen. Tillsätt ett ägg, paprika, chili, salt och peppar. Blanda noggrant. Forma sedan rollarna av denna blandning som vi känner till.
Ingredienser du behöver
1 st lök
3 kly vitlök
1 nypa oregano
1 tesked mald söt paprika
1 st ägg
0,5 kg köttfärs (nöt eller fläsk)
1 nypa chili
1 nypa salt
1 nypa mald svartpeppar
Steg-för-steg instruktioner
Vi värmer upp en större mängd olja i en panna (ungefär som för panerade schnitzlar) och steker rullarna i den. Innan vi lägger dem i den heta oljan pudrar vi dem med vetemjöl.
Vi serverar med senap och lök (antingen finhackad eller skuren i ringar). Som tillbehör använder vi antingen pommes frites eller kokt potatis.
Ytterligare information om receptet Čevabčići enkelt
Ćevapčići är en traditionell rätt från det sydslaviska köket, känd för sin läckra köttkomposition. De tillverkas vanligtvis av malet nötkött eller lammkött, som kryddas med kryddor, vitlök och lök. Dessa små korvar grillas eller steks, vilket ger dem en distinkt smak och saftighet. Ćevapčići serveras ofta med bröd, lök och ajvar, en kryddig röd sås. Denna rätt är populär inte bara på restauranger, utan även vid olika trädgårdsgrillningar och lockar årligen många matälskare.