Enkel plommonsås

Enkel plommonsås
Förberedelsetid: 20 minuter
Tillagningstid: 40 minuter
Portioner: 4

Sås som smakar utmärkt till rökt eller grillat kött.

Ingredienser du behöver

250 g plommonmarmelad
1 st citron
2 matskedar vetemjöl
3 matskedar smör
efter smak strösocker

Steg-för-steg instruktioner

Vi skrubbar citronen noga med en borste under varmt vatten och river skalet. Sedan pressar vi juicen.

Vi smälter smöret, pudrar med mjöl, tillsätter lite buljong och lägger till plommonmarmelad. Vi tillsätter citronskal och juice samt socker. Vi rör om, låter koka och silar genom en finmaskig sil.

Till sist tillsätter vi några droppar rom.

Ytterligare information om receptet Enkel plommonsås

En enkel plommonsås är ett utmärkt tillskott till många rätter. Dess söta och syrliga smak passar perfekt till kött som anka eller fläskkött, och kan också förgylla pasta eller ostar. För att förbereda denna sås behövs bara mogna plommon, socker, vinäger och kryddor efter smak. Noggrant tillagad, kommer plommonsåsen att ge dina måltider en läcker och intressant smak som alla kommer att älska. Det är idealiskt att servera den varm eller kall, beroende på preferens och typ av rätt som den åtföljer.

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 4.7/5 (23 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Tjeckiska, Huvudrätt, Såser
Tag: tjeckiska köket, Sås, vegetariskt recept

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Enkel plommonsås.

Lägg till kommentar