Enkel plommonsås

Sås som smakar utmärkt till rökt eller grillat kött.
Ingredienser du behöver
250 g plommonmarmelad
1 st citron
2 matskedar vetemjöl
3 matskedar smör
efter smak strösocker
Steg-för-steg instruktioner
Vi skrubbar citronen noga med en borste under varmt vatten och river skalet. Sedan pressar vi juicen.
Vi smälter smöret, pudrar med mjöl, tillsätter lite buljong och lägger till plommonmarmelad. Vi tillsätter citronskal och juice samt socker. Vi rör om, låter koka och silar genom en finmaskig sil.
Till sist tillsätter vi några droppar rom.
Ytterligare information om receptet Enkel plommonsås
En enkel plommonsås är ett utmärkt tillskott till många rätter. Dess söta och syrliga smak passar perfekt till kött som anka eller fläskkött, och kan också förgylla pasta eller ostar. För att förbereda denna sås behövs bara mogna plommon, socker, vinäger och kryddor efter smak. Noggrant tillagad, kommer plommonsåsen att ge dina måltider en läcker och intressant smak som alla kommer att älska. Det är idealiskt att servera den varm eller kall, beroende på preferens och typ av rätt som den åtföljer.