Potatisbakelse

Vi kokar potatisen i skalet, låter dem svalna och river dem sedan. Vi tillsätter alla andra ingredienser och blandar till sist i äggvitorna som vi har vispat. Vi gräddar i en lätt varm ugn.
Ingredienser du behöver
250 g kokta potatis
3 ägg - äggvitor vispade till maräng
250 g vetemjöl
1 bakpulver
130 g smält fett (smör, Hera)
130 g socker (jag tar mindre)
1 vaniljsocker
1 matsked citronsaft kan vara också lite rivet skal
Russin eller nötter - behöver inte vara
Steg-för-steg instruktioner
Koka potatiserna i skalet och riva dem efter att de har svalnat.
Blanda i de andra ingredienserna och vik försiktigt ner äggvitorna.
Grädda i en förvärmd ugn på cirka 160°C i ungefär 45 minuter. Denna portion är lämplig för en form för rådjurens rygg eller en mindre sockerkaka.
Ytterligare information om receptet Potatisbakelse
Potatispudding är en unik och välsmakande rätt som förenar tradition med innovation. Denna salta kaka, som tillagas av rivna potatisar, mjöl och ägg, kryddas ofta med lök, vitlök och örter. Resultatet är en spröd och saftig pudding, perfekt som huvudrätt eller tillbehör till kött. Gräddad till gyllene färg passar den utmärkt till grönsallader eller inlagda gurkor. Potatispudding är populär i det tjeckiska köket och glädjer både vuxna och barn.