Snöbollar

Vi förbereder äggvitorna som vi visslar till fast skum. Tillsammans tillsätter vi sedan sockret gradvis.
Ingredienser du behöver
deg 300 g florsocker
4 st äggvita
choklad
Steg-för-steg instruktioner
Vi sätter ugnen på 120°C och smörjer en plåt, på vilken vi sedan formar våra maränger med en spritspåse med större öppning: vi kan självklart göra andra former efter eget tycke.
Vi sätter in dem i ugnen, där vi gräddar i cirka 15 minuter och för att de ska förbli vita sänker vi temperaturen till 50°C och låter dem stå så i ytterligare 10-15 minuter.
Maränger kan göras chokladiga genom att doppa dem i smält choklad. De får sedan svalna och är klara.
Ytterligare information om receptet Snöbollar
Maränger är en populär dessert gjord av äggvita och socker, som bakas tills de är krispiga. Deras mjuka, fluffiga textur och lätta sötma ger dem en unik charm. Maränger kan serveras ensamma, eller användas som dekoration på tårtor och andra söta rätter. Tack vare sin enkla tillagning och möjligheten till olika variationer, exempelvis med tillsats av kakao eller livsmedelsfärg, har maränger blivit en favoritgottbit inte bara i den tjeckiska köket, utan också världen över. Alla älskar dem!