Snöbollar

Snöbollar
Förberedelsetid: 20 minuter
Tillagningstid: 40 minuter
Portioner: 4

Vi förbereder äggvitorna som vi visslar till fast skum. Tillsammans tillsätter vi sedan sockret gradvis.

Ingredienser du behöver

deg 300 g florsocker
4 st äggvita
choklad

Steg-för-steg instruktioner

Vi sätter ugnen på 120°C och smörjer en plåt, på vilken vi sedan formar våra maränger med en spritspåse med större öppning: vi kan självklart göra andra former efter eget tycke.

Vi sätter in dem i ugnen, där vi gräddar i cirka 15 minuter och för att de ska förbli vita sänker vi temperaturen till 50°C och låter dem stå så i ytterligare 10-15 minuter.

Maränger kan göras chokladiga genom att doppa dem i smält choklad. De får sedan svalna och är klara.

Ytterligare information om receptet Snöbollar

Maränger är en populär dessert gjord av äggvita och socker, som bakas tills de är krispiga. Deras mjuka, fluffiga textur och lätta sötma ger dem en unik charm. Maränger kan serveras ensamma, eller användas som dekoration på tårtor och andra söta rätter. Tack vare sin enkla tillagning och möjligheten till olika variationer, exempelvis med tillsats av kakao eller livsmedelsfärg, har maränger blivit en favoritgottbit inte bara i den tjeckiska köket, utan också världen över. Alla älskar dem!

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 4.1/5 (23 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Tjeckiska, Konfektyr, Desserter, Bakverk, För barn
Tag: tjeckiska köket, godis, vegetariskt recept

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Snöbollar.

Lägg till kommentar