Morotskaka med apelsinglasyr

Morotskaka med apelsinglasyr
Förberedelsetid: 20 minuter
Tillagningstid: 40 minuter
Portioner: 4

I skummet blandar vi smöret och båda sötningsmedlen. Gradvis vispar vi i alla äggulor. Vi tillsätter 6 matskedar juice, morötterna som vi har pressat ur en del av juicen, vallmo och nötter.

Ingredienser du behöver

350 g riven morot
9 matskedar apelsinjuice
125 g bakfett
175 g strösocker
1 vaniljsocker
en nypa salt
4 ägg
100 g mald vallmo
150 g malda nötter
100 g vetemjöl av blandad typ
2 teskedar bakpulver
125 g florsocker

Steg-för-steg instruktioner

Blanda smöret och båda typer av socker i skummet.

Sakta blanda i alla äggulor.

Tillsätt 6 matskedar juice, morötter, varifrån vi har pressat ut en del av juicen, vallmo och nötter.

Vispa äggvitorna med salt till ett fast skum, som sedan försiktigt blandas med mjölet och bakpulvret och arbetas in i degen.

Grädda degen och låt den sedan svalna.

Blanda florsockret med resten av apelsinjuicen och täck den avsvalnade kakan med denna blandning.

Ytterligare information om receptet Morotskaka med apelsinglasyr

Morotskaka med apelsinglasyr är en läcker dessert som tilltalar inte bara morotsälskare. Dess fina struktur och söta morotssmak förenas perfekt med den uppfriskande apelsinglasyr som ger kakan saftighet och fräschör. Det är en utmärkt kombination av hälsa och sött nöje, idealisk för fester och till kaffe. Tillagningen är enkel och resultatet är en väldoftande och attraktiv dessert som glädjer alla generationer.

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 4.8/5 (34 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Bakverk
Tag: Grönsaker, mellanmål, dábálaš beaivi, čeahkka, čoarbbealli, dessertat, čuohppá, njálggis, čakča, dálvereseptat, gáibideaddji, gáibideaddji, sitrus

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Morotskaka med apelsinglasyr.

Lägg till kommentar