Ribbstenspaj med keso och smuldeg

Ribbstenspaj med keso och smuldeg
Förberedelsetid: 40 minuter
Tillagningstid: 30 minuter
Portioner: 1

Att förbereda en fruktkaka med smuldegen tar mer tid, men resultatet är definitivt värt det. Kakan doftar underbart av smör, vanilj och också…

Ingredienser du behöver

Deg
160 g smör
150 g socker
2 ägg
500 g vetemjöl (halvfint)
1 bakpulver
330 ml mjölk
Fyllning
500 g mjuk keso
2 ägg
2 vaniljsocker
röd vinbär
Till smulor
80 g strösocker
80 g smör
150-160 g vetemjöl (halvfint)
För att smörja och bröa plåten
fett
grovt mjöl

Steg-för-steg instruktioner

Plåten smörjs med fett och strös med grovt mjöl, eller så klär vi den bara med bakpapper.

När vi blandar socker, smör och mjöl, skapar vi en smuldeg.

Smöret mjukas upp och blandas sedan med ägg och socker. Därefter tillsätter vi mjölet blandat med bakpulver och mjölken, och rör om ordentligt för att få en deg.

Degan fördelas på den förbereda plåten.

Blanda keso med ägg och vaniljsocker. Applicera sedan blandningen på degen.

På kvargen fördelar vi jämnt tvättade vinbär och strör över smuldegen.

Vi gräddar vid 180 °C i cirka 30 minuter, tills kakan får en gyllene färg.

Ytterligare information om receptet Ribbstenspaj med keso och smuldeg

Svartvinbärspaj med kvarg och smuldeg är en läcker efterrätt som förenar syrligheten från svartvinbär med krämigheten från kvarg. Degget är sprött och smuldeg ger pajen en trevlig struktur. Svartvinbären, rika på vitaminer, ger pajen en frisk smak och vacker färg. Denna paj är perfekt som en söt avslutning efter lunchen eller som ett eftermiddagsmål. I kombination med en kopp te eller kaffe blir det ett perfekt val för söta stunder med familj och vänner.

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 4.5/5 (46 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Bakverk
Tag: mellanmål, frukt, álki, friddjabeaivi / sotnabeaivi, čeahkka, álki, álggaheddjiide, čoarbbealli, dessertat, njálggis, geassereseptat, šaddobihtát, bubble

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Ribbstenspaj med keso och smuldeg.

Lägg till kommentar