Enkel tiramisu utan ägg

Tiramisu från Italien behöver ingen särskild presentation. Inte alla älskar en dessert av färska ägg, och därför erbjuder vi dig ett alternativ som…
Ingredienser du behöver
1 kg mascarpone
2 paket av långa kex
1 kopp starkt kaffe (eller espresso)
florsocker (efter smak)
amaretto (efter smak)
kakao för ströning (bittert)
Steg-för-steg instruktioner
Vi blandar mascarpone, socker och en liten mängd amaretto för att skapa en kräm. Vi tillsätter bara lite amaretto så att krämen inte blir för tunn.
De långa försäljningkexen doppar vi snabbt i kaffe och fördelar dem sedan jämnt i en form för tårtor.
När botten är full av kex, smetar vi på ett lager kräm som är ungefär 1 till 2 centimeter tjockt och sedan lägger vi till ett annat lager kex, vilket fyller formen. Som sista steg lägger vi på ett sista lager kräm.
Om formen är fylld (har 3 till 4 lager), strö över bittra kakao på det sista lagret kräm och låt det stå i kylskåpet i 24 timmar.
Ytterligare information om receptet Enkel tiramisu utan ägg
Enkla tiramisu utan ägg är en utmärkt dessert som kommer att glädja alla godisälskare. Detta recept är perfekt för dem som föredrar veganska eller äggfria alternativ. De huvudsakliga ingredienserna är mascarpone, grädde, kaffe och savoiardi-kex, som skapar läckra lager. Förberedelsen är snabb och enkel – det räcker med att vispa grädden, blanda den med mascarpone, doppa kexen i kaffet och sedan lägga dem i lager i formen. Efter att den har kylt i kylskåpet är tiramisun vackert krämig och uppfriskande, perfekt för varje tillfälle.