Röd olja

Röd olja
Förberedelsetid: 20 minuter
Tillagningstid: 40 minuter
Portioner: 4

Denna olja kan användas för att krydda rätter som bords krydda.

Ingredienser du behöver

2 teskedar malen söt paprika
2 teskedar chili
2 dl olja efter smak

Steg-för-steg instruktioner

I en kastrull värmer vi oljan, till vilken vi tillsätter chili krydda och låter den fräsa. Vi måste vara försiktiga så att den inte börjar koka, annars blir oljan bitter. När oljan har fräst, tar vi bort den från plattan och rör ner den röda paprikan.

Vi låter oljan stå i cirka 10 minuter och sedan silar vi den genom det finaste sil vi har hemma. Vi upprepar så här tills oljan är ren.

Räkna med att denna röda olja är ganska stark.

Ytterligare information om receptet Röd olja

Röd olja är en traditionell rätt som är populär i många afrikanska länder, särskilt i Nigeria. Dess bas är palmolja, som ger den en karakteristisk färg och smak. Röd olja används ofta som bas för såser, där olika ingredienser som fisk, kött eller grönsaker tillsätts. I kombination med ris eller yam utgör den en mättande och näringsrik måltid. Denna rätt är inte bara god, utan också rik på näringsämnen, vilket gör den populär bland de lokala invånarna.

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 4.3/5 (23 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Toppings
Tag: Huvudrätt

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Röd olja.

Lägg till kommentar