Kinesisk kål med ingefära

Vi skär kinakål i strimlor. Vi rengör ingefära och river den fint. Vi blötlägger russin och skär dem på hälften.
Ingredienser du behöver
1 st kinesisk kål
dressing 1 msk honung
100 g Russin
1 st ingefära
salt
100 g cashewnötter
50 g pumpafrön
1 st citron
1 - 2 msk olja
malen svartpeppar
Steg-för-steg instruktioner
Vi blandar oljan med ingefära, pumpafrön, cashewnötter och russin. Vi smaksätter med salt och peppar. På så sätt gör vi en dressing.
Därefter blandar vi den med den hackade kålen och smaksätter med pressad citronsaft och honung.
Så här låter vi det stå och kylas i kylskåpet. Sedan serverar vi det med potatis eller ris.
Ytterligare information om receptet Kinesisk kål med ingefära
Kinesisk kål med ingefära är en läcker och uppfriskande rätt som förenar den milda smaken av kål med den kryddiga aromen av färsk ingefära. Denna rätt är inte bara välsmakande, utan även mycket näringsrik, eftersom kinesisk kål är rik på vitaminer och mineraler. Ingefäran ger rätten en trevlig kryddighet och stöder samtidigt matsmältningen. Den kan serveras som tillbehör eller som huvudrätt, helst med ris eller nudlar. Det är ett snabbt och hälsosamt sätt att njuta av färska grönsaker i asiatisk stil.