Kinesisk kål med ingefära

Kinesisk kål med ingefära
Förberedelsetid: 20 minuter
Tillagningstid: 40 minuter
Portioner: 4

Vi skär kinakål i strimlor. Vi rengör ingefära och river den fint. Vi blötlägger russin och skär dem på hälften.

Ingredienser du behöver

1 st kinesisk kål
dressing 1 msk honung
100 g Russin
1 st ingefära
salt
100 g cashewnötter
50 g pumpafrön
1 st citron
1 - 2 msk olja
malen svartpeppar

Steg-för-steg instruktioner

Vi blandar oljan med ingefära, pumpafrön, cashewnötter och russin. Vi smaksätter med salt och peppar. På så sätt gör vi en dressing.

Därefter blandar vi den med den hackade kålen och smaksätter med pressad citronsaft och honung.

Så här låter vi det stå och kylas i kylskåpet. Sedan serverar vi det med potatis eller ris.

Ytterligare information om receptet Kinesisk kål med ingefära

Kinesisk kål med ingefära är en läcker och uppfriskande rätt som förenar den milda smaken av kål med den kryddiga aromen av färsk ingefära. Denna rätt är inte bara välsmakande, utan även mycket näringsrik, eftersom kinesisk kål är rik på vitaminer och mineraler. Ingefäran ger rätten en trevlig kryddighet och stöder samtidigt matsmältningen. Den kan serveras som tillbehör eller som huvudrätt, helst med ris eller nudlar. Det är ett snabbt och hälsosamt sätt att njuta av färska grönsaker i asiatisk stil.

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 4.5/5 (23 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Vegetarisk, Toppings, Grönsaker
Tag: tjeckiska köket, sallad, vegetariskt recept

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Kinesisk kål med ingefära.

Lägg till kommentar