Sardinbryntemad

Sardinbryntemad
Förberedelsetid: 20 minuter
Tillagningstid: 40 minuter
Portioner: 5

Sardiner blandas med mjölk, keso och citronsaft, allt krossas med en gaffel. Därefter tillsätter vi finhackad lök, vitlök, smör, ost, senap och gräslök.

Ingredienser du behöver

1 sardiner i egen saft
1 keso (250g)
1 mjukost
1 matsked mjölk
1 matsked smör
1 tesked senap
2 matskedar majonnäs (kan uteslutas)
1 lök
1 hårdkokt ägg
lite citronsaft
1 vitlöksklyfta, pressad
en bit ansjospasta
salt
gräslök

Steg-för-steg instruktioner

Sardiner blandas med mjölk, keso och citronsaft och krossas med en gaffel. Vi tillsätter fint hackad lök, vitlök, smör, ost, senap, gräslök, riven kall ägg och ansjovispasta. Den som vill kan tillsätta majonnäs och salt efter smak.

Alla ingredienser blandas ordentligt eller mixas och läggs på vilket bröd som helst.

Tomater och färsk paprika kan användas som dekoration.

Ytterligare information om receptet Sardinbryntemad

Sardinpasta är en läcker och näringsrik rätt som blir allt mer populär i tjeckiska hem. Huvudingrediensen är konserverade sardiner som blandas med smör eller keso och kryddas med lök, citron och kryddor. Pastan passar utmärkt på färskt bröd eller som en del av olika förrätter. Dess förberedelse är enkel och snabb, vilket gör den till ett idealiskt val för ett snabbt mellanmål eller som förtäring för gäster. Sardinpasta är också en källa till omega-3-fettsyror och andra viktiga näringsämnen.

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 4.8/5 (33 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Pålägg
Tag: mellanmål, fisk, álki, johtil, dábálaš beaivi, mállásat, čeahkka, álki, álggaheddjiide, leavvá, galbma borramušat, iđitbiebmu, guolli

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Sardinbryntemad.

Lägg till kommentar