Snabba honungspepparkakor

Vi börjar med degen, där vi i en kastrull blandar Herra med honung och florsocker. Detta häller vi i en skål tillsammans med ägg, pepparkakskryddor och mjöl, som vi tillsätter gradvis. Som sista ingrediens lägger vi till natron. Allt arbetas ordentligt till en fast deg och ställs i kylskåpet i en halvtimme för att sätta sig.
Ingredienser du behöver
för pensling 2 st ägg
glasyr 1 tesked potatisstärkelse
1/2 st citron
30 dkg florsocker
2 st äggvita
deg 2 matskedar honung
5 dkg Hera
13 dkg florsocker
30 dkg vetemjöl
2 teskedar pepparkakskrydda
2 st ägg
1 matsked bakpulver
Steg-för-steg instruktioner
Vi förvärmer ugnen till 200°C.
På ett mjölat underlag kavlar vi ut degen till cirka en halv centimeters tjocklek. Vi tar formar och stansar ut. Dessa utstansade former lägger vi på en förberedd plåt med bakpapper eller smörjer med fett och sätter in i den förvärmda ugnen och gräddar i 3-5 minuter, tills våra pepparkakor får en rosa ton.
Efter att de har tagits ut penslar vi dem med vispat ägg.
Vi förbereder glasyr genom att blanda socker, citronsaft och äggvita och vispa till en vit, slät massa.
Med glasyr dekorerar vi pepparkakorna och låter dem stå till dagen efter.
Ytterligare information om receptet Snabba honungspepparkakor
Snabba honungspepparkakor är en populär efterrätt som gläder med sin mjuka och doftande textur. Tillagningen är enkel och snabb; det räcker med att blanda honung, socker och kryddor med mjöl och skapa en deg. Efter en kort vilotid kavlas degen ut, olika former stansas ut och gräddas gyllene. Dessa pepparkakor kan dekoreras med glasyr eller serveras som de är. De är perfekta på julbordet eller som en söt belöning för barnen. Njut av deras tillagning och glöm inte att ta en liten smakprov direkt efter gräddningen!