Grönkålsbiffar

Kålbullar och deras recept är bland de mest populära rätterna överhuvudtaget. Och det är inte så konstigt. Receptet på kålbullar är faktiskt ganska enkelt, samtidigt som det ger tillräckligt med kalorier, vilket gör det mättande och ger energi, och dessutom, tack vare den använda kålen, kan kålbullar kallas en hälsosam rätt. Kålbullar kan göras endast av kål, eller så kan du använda grönsaker och kött i hälften-hälften, eller i ett annat, önskvärt förhållande. Välj traditionella potatisar eller bröd som tillbehör, med vilket kålbullar blir helt oemotståndliga och gudomliga när de har fått stå i ett eller två dagar.
Kålbullar och deras recept använder denna underbara och livgivande kålsort helt medvetet. Anledningen är att den järniga och rundade smaken av kål helt enkelt går hand i hand med den liknande smaken av kött. Legendarisk är till exempel receptet på sjud kött med kål. Oavsett detta har kålbullar sina föregångare i många varianter och kombinationer, eftersom våra förfäder redan förenade kött och kål (ja, främst kål) i olika rätter. De värderade kålens hälsofrämjande effekter på människokroppen, eftersom den är rik på vitamin B, C, E och K, samt magnesium, selen, järn och så vidare. Receptet på kålbullar presenterar vi just här. Vi önskar dig mycket framgång och smaklig måltid!
Ingredienser du behöver
500 g köttfärs
1 st mindre kål
2 st ägg
250 ml mjölk
1 st lök
4 klyftor vitlök
salt, malen svartpeppar
brödsmulor
vetemjöl
olja
Steg-för-steg instruktioner
Först skär ner kålen i små bitar. Koka dem sedan en stund i saltat vatten och låt dem rinna av.
Under tiden fräste den hackade löken gyllenbrun.
Nu förbereder du själva biffarna. Salta och peppra först köttfärsen. Tillsätt sedan den fint stekta löken, den avrunna och kokta kålen och 1 vispat ägg. Tillsätt sedan pressad vitlök till blandningen. Om blandningen är för lös (vilket den kommer att vara), tillsätt ströbröd.
Blanda alla ingredienser ordentligt och noggrant. Det går bäst med händerna. Forma biffar. Den som vill kan panera dem i klassisk panering.
Stek i het olja eller flott på medelvärme från båda sidor.
Ytterligare information om receptet Grönkålsbiffar
Grönkålsbiffar är en populär maträtt som huvudsakligen tillagas av grönkål, potatis, ägg och kryddor. Grönkålen kokas först och blandas sedan med rivna potatisar. Ägg, vitlök, salt, peppar och olika örter tillsätts efter smak. Blandningen formas till små biffar som steks gyllenbruna i pannan. De resulterande biffarna har en krispig yta och en mild smak av grönkål. De serveras traditionellt med potatismos eller sallad. De är idealiska för vegetarianer och ett utmärkt sätt att använda grönkål i matlagningen.