Spinatssoppa med grädde

Vi tar ut den frysta spenaten och låter den tina.
Ingredienser du behöver
750 ml vatten
1 st lök
4 st hårdkokta ägg
malen peppar
2 msk smör
1 paket fryst spenat
1 tärning buljong
200 ml grädde
salt
3 msk vetemjöl
till dekoration gräslök
Steg-för-steg instruktioner
Vi skal skala löken och finhacka den. I en kastrull lägger vi smör, värmer upp det och fräser löken. Vi häller i och rör i mjölet, och när det är stekt tillsätter vi vatten. Vi kokar upp, tillsätter buljongtärning och under konstant omrörning även spenaten. Vi saltar, peppar och kokar i cirka 15 minuter. Vi tillsätter grädden, rör om och låter koka i några minuter till.
Vi lägger i de kokta och hackade äggen i soppan och vi kan servera den pyntad med gräslök.
Ytterligare information om receptet Spinatssoppa med grädde
Spinat soppa med grädde är en läcker och näringsrik rätt som kommer att uppskattas av både grönsaksälskare och andra. Denna soppa är tillagad av färsk spenat, som ger rätten en rik färg och smak. Den krämiga texturen, tack vare den tillsatta grädden, ger en mjukhet och släthet. Soppan är vanligtvis smaksatt med lök och vitlök, vilket ger den en djup smak. Den serveras helst varm med krutonger eller bröd. Det är ett utmärkt val för en hälsosam och snabb middag, full av vitaminer och mineraler.