Spinatssoppa med grädde

Spinatssoppa med grädde
Förberedelsetid: 20 minuter
Tillagningstid: 40 minuter
Portioner: 4

Vi tar ut den frysta spenaten och låter den tina.

Ingredienser du behöver

750 ml vatten
1 st lök
4 st hårdkokta ägg
malen peppar
2 msk smör
1 paket fryst spenat
1 tärning buljong
200 ml grädde
salt
3 msk vetemjöl
till dekoration gräslök

Steg-för-steg instruktioner

Vi skal skala löken och finhacka den. I en kastrull lägger vi smör, värmer upp det och fräser löken. Vi häller i och rör i mjölet, och när det är stekt tillsätter vi vatten. Vi kokar upp, tillsätter buljongtärning och under konstant omrörning även spenaten. Vi saltar, peppar och kokar i cirka 15 minuter. Vi tillsätter grädden, rör om och låter koka i några minuter till.

Vi lägger i de kokta och hackade äggen i soppan och vi kan servera den pyntad med gräslök.

Ytterligare information om receptet Spinatssoppa med grädde

Spinat soppa med grädde är en läcker och näringsrik rätt som kommer att uppskattas av både grönsaksälskare och andra. Denna soppa är tillagad av färsk spenat, som ger rätten en rik färg och smak. Den krämiga texturen, tack vare den tillsatta grädden, ger en mjukhet och släthet. Soppan är vanligtvis smaksatt med lök och vitlök, vilket ger den en djup smak. Den serveras helst varm med krutonger eller bröd. Det är ett utmärkt val för en hälsosam och snabb middag, full av vitaminer och mineraler.

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 4.2/5 (23 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Tjeckiska, Soppor, Förrätt, Grönsaker
Tag: tjeckiska köket, soppa

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Spinatssoppa med grädde.

Lägg till kommentar