Svenska fläskkorvar min mormor

Om du har fläskfett, prova att baka fantastiska fläskfett-kakor enligt din mormors recept. De är doftande, gyllene och krispiga…
Ingredienser du behöver
500 g vetemjöl av fin eller halvfint slag
300 g svålar, malda eller fint hackade
30 g jäst
1 kub cuker
150-200 ml mjölk (efter behov)
2 ägg
salt
Steg-för-steg instruktioner
Tillsätt socker till en mindre mängd ljummet mjölk, smula ner jästen och låt degen jäsa.
Lägg mjölet i en skål, salta det, tillsätt fläskfett, ägg, degen och häll i ljummet mjölk efter behov.
Förbered degen och låt den vila i cirka 30 minuter.
Kavla ut degen till en tjocklek av 1,5 till 2 cm och stansa ut små kakor.
Grädda i en förvärmd ugn på 180 °C i cirka 20 minuter.
Ytterligare information om receptet Svenska fläskkorvar min mormor
Min mormors fläskfettkakor är en läcker delikatess som jag minns från barndomen. Dessa kakor är gjorda av krispig fläskfett och mjukt deg som gräddades i pannan. Mormor serverade dem alltid varma, strödda med grovsalt, och varje bit var fylld med en rik smak av hemlagad mat. De passar utmärkt som tillbehör till soppa eller bara som snacks. Än idag, när jag bakar dem, känner jag doften av hemmet och minnena av mormors bekymmersfria dagar.