Saltad jästpaj med grönsaksfyllning
Socker och jäst rörs ut i vattnet, sedan tillsätter vi de övriga ingredienserna och knådar degen, som vi låter jäsa. Aubergine skärs i tunna skivor, saltas och...
Ingredienser du behöver
Fasta jäst deg (till bröd, småbröd)
150-160 ml (g) vatten
sked olja
tsk salt
tsk socker
70 g råg fullkornsmjöl fint malt
70 g vetemjöl fullkorn fint malt
110 g vetemjöl
5-6 g jäst
Vidare
4-6 fasta tomater
äggplanta
mozzarella
Gran Moravia
basilika
olja
salt
Steg-för-steg instruktioner
Tillsätt socker och jäst i vattnet, blanda sedan i de andra ingredienserna och bearbeta degen, som vi sedan låter jäsa.
Skär auberginen i tunna skivor, strö över salt och låt den stå så att den kan dra ut vattnet. Torka sedan skivorna, stek dem i pannan och lägg dem på en pappershandduk. Kavla ut den jästa degen och lägg den i en form som är smord med fett.
Lägg ett tunt lager av skivor av köttiga tomater i botten, tillsätt sedan skivor av mozzarella, följt av tomater igen, följt av mozzarella och aubergine. Strö alltid över färsk rivet basilika.
På toppen av kakan strö över riven ost Gran Moravia och efter en kort jäsning gräddar vi den i en förvärmd ugn.
Ytterligare information om receptet Saltad jästpaj med grönsaksfyllning
Saltad jäst paj med grönsaksfyllning är en läcker och näringsrik maträtt som kommer att glädja alla älskare av salt bakverk. Degen, jäst till en luftig form, är full av smak och kompletterar perfekt en färgglad grönsaksblandning som vanligtvis innehåller lök, paprika, zucchini och kryddor. Denna paj är ett utmärkt val inte bara som snack, utan också som förrätt eller huvudrätt. Dess tillagning är enkel och du kan servera den varm eller kall, vilket gör den till en mångsidig rätt för olika tillfällen.
Tomáš Rohlena