Äggpastej

Äggpastej
Förberedelsetid: 20 minuter
Tillagningstid: 40 minuter
Portioner: 4

Utmärkt äggris, som alla kommer att njuta av.

Ingredienser du behöver

8 st ägg
20 dkg mjukt korv
1 st lök
1 glas moravanka
150 ml vatten
1 st gelatin till äggsallad
1 - 2 msk senap
1 kub buljongtärning
1 st majonnäs
mald svartpeppar
salt

Steg-för-steg instruktioner

Lök, korv och hårdkokta ägg skalas och skärs i tärningar. Grönsakerna från moravankan skärs i mindre bitar och lagen ställs åt sidan. Allt blandas väl och vi tillsätter salt, peppar, senap och majonnäs.

Vi förbereder lagen. Till lagen från moravankan tillsätter vi cirka 150 ml vatten, buljongtärning och låter koka upp. Därefter tillsätter vi gelatin och rör om.

Den färdiga lagen hälls över äggblandningen, vi rör om och häller i en rävrygg eller annan form. Vi låter stelna i kylskåp.

Äggtryffeln serveras med bröd och dekoreras med färska grönsaker.

Ytterligare information om receptet Äggpastej

Äggpastej är en traditionell tjeckisk rätt som ofta tillagas under högtider och familjefester. Den är gjord av kokta ägg, högkvalitativt kött och grönsaker, allt bundet med gelatin för en stabil struktur. Efter att den stelnat serveras den skuren i skivor, vanligtvis med bröd och inlagda gurkor. Det är ett utsökt och näringsrikt alternativ till klassisk pastej, som glädjer inte bara köttälskare. Äggpastej har en saftig smak och är populär för sin enkelhet och snabba tillagning.

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 4.6/5 (23 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Smaker
Tag: tjeckiska köket, aptitretare

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Äggpastej.

Lägg till kommentar