Äggsallad

Till stugan, till frukost, vart som helst äggsallad passar.
Ingredienser du behöver
1 st kökslök
12 st ägg
3/4 glas kvalitetsmajonnäs
1 tesked sennap - helfet
salt
svartpeppar - mald
Steg-för-steg instruktioner
I en kastrull med vatten lägger vi i ägg som vi kokar hårdkokta.
Vi skalar dem (det hjälper oss att doppa dem i isvatten).
Vi mixar löken och lägger den i en skål med en tesked senap. Vi lägger i de kokta äggulorna.
Vi skrapar i kvalitetsmajonnäs och rör om.
Vi tillsätter de kokta äggvitorna, grovt rivna.
Vi kryddar. Smaksätter med salt. Rör om.
Servera kallt. Smaklig måltid.
Ytterligare information om receptet Äggsallad
Äggsallad är en populär rätt som består av kokta ägg, majonnäs och olika sorters grönsaker, som lök, selleri eller gräslök. Ibland tillsätts även lite senap eller inlagda gurkor för att framhäva smaken. Det är en mättande och välsmakande sallad som är idealisk som tillbehör till kött, men kan också vara en huvudrätt, till exempel med bröd. Den läckra kombinationen av krämig konsistens och stark smak av ägg garanterar att äggsallad alltid kommer att vara ett populärt val för luncher och middagar.