Äggsallad

Äggsallad
Förberedelsetid: 20 minuter
Tillagningstid: 40 minuter
Portioner: 4

Till stugan, till frukost, vart som helst äggsallad passar.

Ingredienser du behöver

1 st kökslök
12 st ägg
3/4 glas kvalitetsmajonnäs
1 tesked sennap - helfet
salt
svartpeppar - mald

Steg-för-steg instruktioner

I en kastrull med vatten lägger vi i ägg som vi kokar hårdkokta.

Vi skalar dem (det hjälper oss att doppa dem i isvatten).

Vi mixar löken och lägger den i en skål med en tesked senap. Vi lägger i de kokta äggulorna.

Vi skrapar i kvalitetsmajonnäs och rör om.

Vi tillsätter de kokta äggvitorna, grovt rivna.

Vi kryddar. Smaksätter med salt. Rör om.

Servera kallt. Smaklig måltid.

Ytterligare information om receptet Äggsallad

Äggsallad är en populär rätt som består av kokta ägg, majonnäs och olika sorters grönsaker, som lök, selleri eller gräslök. Ibland tillsätts även lite senap eller inlagda gurkor för att framhäva smaken. Det är en mättande och välsmakande sallad som är idealisk som tillbehör till kött, men kan också vara en huvudrätt, till exempel med bröd. Den läckra kombinationen av krämig konsistens och stark smak av ägg garanterar att äggsallad alltid kommer att vara ett populärt val för luncher och middagar.

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 4.6/5 (23 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Smaker, Godis, Sidrätter, Sallad, Frukost, Vegetarisk
Tag: tjeckiska köket, sallad, vegetariskt recept

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Äggsallad.

Lägg till kommentar