Spenatpannkakor

Spenatpannkakor
Förberedelsetid: 15 minuter
Tillagningstid: 30 minuter
Portioner: 4

Recept på pannkakor behöver inte bara vara i den söta varianten, utan själva pannkaksdegen är så formbar att den tål nästan vad som helst. Detta recept på spenatpannkakor är fantastiskt till frukost, mellanmål, lunch, andra mellanmål, middag och till och med kvällsmål. De kan helt enkelt ätas hela dagen. Receptet på spenatpannkakor kompletteras med keso (helst från en bonde), ruccola, stekta champinjoner och färsk getost. Alla ingredienser hittar du i listan, men det är viktigt att påpeka att detta verkligen är väldigt variabelt och valet av ingredienser är helt upp till dig. Receptet på pannkakor tål olika örter och skatter från ditt kylskåp och skafferi. När du gör pannkakor, var försiktig med tre grundläggande saker. Pannkaksdegen måste vara välbalanserad. Då kommer pannkakorna varken att gå sönder eller vara råa inuti om de är för tjocka. Du kommer att upptäcka detta genom att göra ett enkelt test med den första pannkakan. Receptet på pannkakor kräver också lämpliga verktyg. En plan och non-stick panna är grundläggande. Och slutligen måste oljan i pannan vara precis lagom. För het olja bränner pannkakorna, för kall olja gör att de går sönder. Receptet på pannkakor är enkelt, det kräver bara lite övning. Smaklig måltid!

Ingredienser du behöver

500 ml mjölk
2 ägg
200 g mjöl
2 nävar färsk spenat
salt och peppar
keso
stekta champinjoner
färsk getost
ruccola

Steg-för-steg instruktioner

Börja med att mixa mjölken med spenaten. Smaka av med salt och peppar. För de modigare, lägg i en nypa chili.

Vispa äggen med mjölet tills du får en härligt slät deg. Låt den vila i 20 minuter.

Värm oljan i en panna. Börja steka pannkakorna på lägre temperatur. Det tar cirka 2 minuter på varje sida. Pannkakorna ska förbli fint djupt gröna.

Fyll dem slutligen med keso, ruccola, champinjoner stekta i smör och garnera med färsk getost.

Ytterligare information om receptet Spenatpannkakor

Spinatpannkakor är ett läckert och hälsosamt alternativ till klassiska pannkakor. Huvudingrediensen är färsk eller fryst spenat, som ger smeten en underbar grön färg och näringsrika ämnen. Förutom spenat används mjöl, mjölk, ägg och en nypa salt i tillagningen. Smeten är snabb att förbereda och utmärker sig med sin milda smak. De serveras med olika fyllningar – från ost och gräddsåser till bacon eller tomatsalsa. Spinatpannkakor är ett utmärkt val för frukost, lunch eller middag som glädjer med en hälsosam och läcker rätt.

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 4.4/5 (23 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Tjeckiska, Smaker, Desserter, Godis, Huvudrätt, Bakverk, Pannkakor, Sidrätter, För barn, Vegetarisk, Grönsaker
Tag: tjeckiska köket, aptitretare, godis, barnmat, efterrätt, Huvudrätt, Efterrätt, aptitretare, sidorätt, vegetariskt recept

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Spenatpannkakor.

Lägg till kommentar