Ananaspuddingkaka

Ananaspuddingkaka
Förberedelsetid: 30 minuter
Tillagningstid: 20 minuter
Portioner: 1

Ett utmärkt recept om du behöver använda mycket färsk ananas. Denna delikatess kan du dock också göra med ananas från burk.

Ingredienser du behöver

Deg
2 koppar vetemjöl
1 kopp florsocker
1 bakpulver
2 matskedar kakao
4 ägg
1 kopp ljummet vatten
3/4 kopp olja
Fyllning
3 vaniljpuddingar
1,25 l mjölk
florsocker (efter smak)
250 g smör
Topping
3 vaniljpuddingar
1,25 l ananasjuice
Övrigt
2 stora ananas kompotter (eller 2 färska ananaser)
pikant sylt (behövs inte)
fett för att smörja plåten
rågmjöl för att strö plåten

Steg-för-steg instruktioner

Två färska ananaser skärs i bitar och kokas med vatten och socker. Så skapar vi en snabb kompott.

Alla ingredienser till degen blandas och grillas på en förberedd plåt i en förvärmd ugn. Hela processen tar ungefär 15 minuter.

Under tiden förbereder vi puddingar med mjölk och socker enligt instruktionerna på förpackningen.

När puddingen tas av spisen blandar vi i smöret och bitar av avrunnen ananas. Den färdiga puddingen täcker vi med plastfolie eller en påse för att undvika att det bildas en skinna.

Puddingen kokar vi med överskottet av ananassaft från kompotten, och om den är otillräcklig, tillsätter vi vatten. Vi kan också sötas med socker eller tillsätta citronsaft. Vi låter den svalna något och rör om ibland för att förhindra att det bildas en skinna.

På kakan kan vi vid behov bre på sylt. Därefter breder vi ut puddingen med ananas.

Vi slätar ut puddingen med en kniv och häller jämnt över ytan en varm glasyr som förberetts enligt instruktionerna på pudingpaketet.

Efter att den har svalnat skär vi den med en kniv som vi har doppat i hett vatten.

Ytterligare information om receptet Ananaspuddingkaka

Ananaspuddingkaka är en läcker dessert som förenar pudrets mjukhet med den uppfriskande smaken av ananas. Denna kaka är ett idealiskt val för sommardagar när man vill ha något fräscht och sött. Förberedelsen är enkel – man behöver bara blanda pudding med bitar av ananas och hälla ut i en förberedd botten. När den har svalnat stelnar puddingen vackert och skapar en läcker krämig effekt. Servera den med vispgrädde eller frukt och njut av dess söta smak!

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 4.6/5 (37 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Bakverk
Tag: málesteapmi, friddjabeaivi / sotnabeaivi, dábálaš beaivi, čeahkka, čoarbbealli, dessertat, čuohppá, njálggis, gáibideaddji, gáibideaddji, mánáidfeasta, feasttat ja ávvudeamit, šaddobihtát, bubble

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Ananaspuddingkaka.

Lägg till kommentar