Tiramisu

Tiramisu är en populär efterrätt.
Ingredienser du behöver
0,2 kg sockersocker
2 matskedar rom
2 st grädde - för vispning
2 påsar barntorrbottnar
1 glas kaffe
2 st smörgåspålägg - utan smak
Steg-för-steg instruktioner
Vi gör det av ingredienser som vi har hemma.
Vi kokar kaffe. Vi droppar i rom och lägger det åt sidan.
Vi lägger bakpapper i en ugnsform eller tårtfom.
I en skål häller vi florsocker. Vi lägger i bredbar smör. Vi tillsätter vispgrädde.
Vi rör försiktigt om. Det bildas en läcker kräm.
Vi lägger barnens kex på botten av formen.
Vi tar en matsked med kaffe och rom och häller över kexen.
Vi lägger i en del av krämen och breder ut den över hela ytan. Vi lägger åter kex ovanpå, häller och igen kräm. Vi upprepar.
Ytan på dessertet avslutas med kräm. Vi dekorerar den med kakao genom en sil.
Vi lägger den i kylen.
Vi serverar med en favoritdryck, i sällskap med vänner eller familj.
Ytterligare information om receptet Tiramisu
Tiramisu är en populär italiensk dessert, känd för sin läckra kombination av smaker. Denna dessert består av lager av sockerkakor som är indränkta i kaffe, mellan vilka det finns en läcker kräm av mascarpone, socker och ägg. Som avslutning pudras hela verket med kakao, vilket ger en mjuk chokladsmak. Ursprunget till Tiramisù sträcker sig tillbaka till Venetien och dess namn betyder "lyft mig upp", vilket hänvisar till dess uppiggande ingredienser. Denna dessert är populär över hela världen för sin unika smak och krämiga konsistens.