Aprikosknödel

Vi skal skala potatisarna och mosa dem. Från potatisarna, en nypa salt, äggulor och mjöl gör vi en jämn deg. Vi skalar aprikoserna och tar bort kärnorna. Istället för kärnor…
Ingredienser du behöver
1 kg kokta potatis
salt
3 äggulor
vetemjöl
800 g aprikoser
socker
150 g smör
100 g ströbröd
gräddfil
socker att strö över
Steg-för-steg instruktioner
Vi skalar potatisarna och mosar dem.
Av potatis, lite salt, äggulor och mjöl gör vi en slät deg. Vi skalar aprikoserna och tar bort kärnorna. Istället för kärnor lägger vi en bit socker i varje aprikos.
Därefter sveper vi dem noga i en bit förberedd deg. Vi lägger dumplarna i kokande vatten och kokar dem i cirka 10 minuter.
I smält smör fräser vi ströbrödet gyllene. Därefter tar vi upp dumplarna med en hålslev, låter dem rinna av och flyttar dem till en varm skål.
Vi breder över gräddfil och strör över det gyllene ströbrödet.
Ytterligare information om receptet Aprikosknödel
Aprikosdumplings är en populär tjeckisk rätt som förenar traditionell dumplingsdeg med läckra aprikoser. De brukar tillverkas av deg gjord på potatis eller mjöl, i vilken färska eller konserverade aprikoser placeras. Efter kokning serveras dumplingen beströdd med socker och överjuten med smält smör. Denna efterrätt kompletteras ofta med keso eller grädde. Aprikosdumplings är särskilt populära under sommarsäsongen när aprikoserna är i säsong och utgör en söt och bedövande smak av hemlagad mat.