Kvargkaka med frukt

Vi blandar alla ingredienser för fyllning 1 till en slät massa. Vi urkärnar och skär aprikoserna. I en skål förbereder vi deg 1 genom att blanda alla ingredienser.
Ingredienser du behöver
fyllning 1 250 ml mjölk
1 st vaniljpuddingpulver
2 st ägg
3 matskedar strösocker
500 g halvfet keso, kan vara även fet
1 st vaniljsocker
fyllning 2 2 st aprikoser eller kompott
deg 1 1 st ägg
1 kopp strösocker
1 st bakpulver
2 koppar vetemjöl (special)
1 kopp mjölk
1/2 kopp olja
deg 2 2 matskedar mjölk
1 matsked kakao
Steg-för-steg instruktioner
På en plåt, klädd med bakpapper, häller vi ut cirka 2/3 av smeten och sprider den över hela ytan. Vi tar den förberedda keso-blandningen och breder den över smeten. På den lägger vi bitar av frukt och trycker försiktigt ner i keson. Med den resterande smeten blandar vi de förberedda 2 matskedar mjölk och kakaopulver och penslar detta över keson med frukt. Plåten med kakan sätts in i den förvärmda ugnen på 190°C och gräddas i cirka 30 minuter.
Kakan får svalna efter att den tagits ut, skärs upp och serveras.
Ytterligare information om receptet Kvargkaka med frukt
Kvargkaka med frukt är en läcker efterrätt som kombinerar mjuk kvarg och färsk frukt. Denna kaka är populär tack vare sin saftiga struktur och uppfriskande smak. Kvargen ger efterrätten krämighet, medan frukten, som jordgubbar, blåbär eller aprikoser, tillför sötma och syra. Den är perfekt som efterrätt vid familjefester eller som sött tilltugg till eftermiddagskaffet. Kvargkaka med frukt är inte bara god, utan också ganska enkel att förbereda, vilket gör den till ett populärt val för många hemmakockar.