Flädersaft

Fläder lemonade har fräschat upp generationer och generationer i många år, eftersom flädern finns vid kanten av varje äng. Även om vi kanske inte känner igen den vid första anblicken, kommer dess bedövande doft definitivt att fånga ert intresse. Fläderblom lemonade är utmärkt för att svalka er under heta sommardagar, och på vintern kan fläderblommorna torkas och användas till te för att bli av med irriterande slem. Många människor betraktar flädern som ett ogräs, men den döljer många överraskningar. En av dem kommer garanterat att vara fläderblom lemonade – ett doftande och lätt kolsyrat sommarfriskande dryck.
Tiden för att plocka fläder är i maj och juni, och plocka endast torra blommor, eftersom fuktiga, som de som plockas på morgonen, skulle bli bruna och tappa kvaliteten vid torkningen. De måste torkas omedelbart, och till exempel i en hermetiskt tillsluten burk håller de till nästa säsong. Recept på fläderblom eller fläder lemonade hittar du här.
Ingredienser du behöver
4 l kokt vatten
30 g socker, kristall
0,5 msk jäst
6 st fläderblommor
1 citron
Steg-för-steg instruktioner
Fläderläsk har en mycket enkel tillagning. Lägg socker, finhackad jäst, fläderblommor och tunt skivad citron i uppkokt vatten och låt det svalna. Rör om ordentligt. Täck över och låt stå i rumstemperatur i en dag. Sila sedan av och kyl ner ordentligt.
Ytterligare information om receptet Flädersaft
Flädersaft är en uppfriskande dryck som bereds av blommor från svart fläder. Dessa macereras i vatten, ofta med tillsats av citron och socker, för att frigöra deras unika arom och smak. Denna dryck är särskilt populär under sommarmånaderna på grund av sin svalkande och mildt blomdoftande smak. Förutom att vara en fantastisk uppfriskning kan den också erbjuda hälsofördelar, såsom vitaminer och antioxidanter som finns i flädern. Flädersaft är enkel att förbereda och kan dekoreras med mynta eller citronskivor för att framhäva dess fräschör.