Be-Be taktak

Denna efterrätt med kex och frukt är mycket välsmakande.
Ingredienser du behöver
2 st mjuk keso
fyllning 2 st bananer
till dekoration 1 st chokladglasyr
fyllning
5 paket vaniljsocker
250 ml mjölk
50 dkg smör
deg
2 paket bebe-kakor
Steg-för-steg instruktioner
I en skål lägger vi 2 keso och blandar dem med vaniljsocker och 1 riven banan. Om blandningen är för tjock kan vi lätt späda den med mjölk och blanda väl.
På en tallrik lägger vi aluminiumfolie, på vilken vi ska placera hela BEBE-kex, som vi alltid doppar i mjölk (dyk ner och ta direkt upp). Vi lägger kexen bredvid varandra i grupper om 3 och i två rader. På detta lägger vi den förberedda keson och breder ut den över hela ytan. Därefter upprepar vi samma sak för nästa lager. Vi gör nästa lager högre och lägger en hel banan i mitten, som vi också breder med keso och viker kexen mot varandra i spetsen.
Till sist häller vi choklad över taket och låter den stå i ett halvdag. Vi skär med en vass kniv som är doppad i varmt vatten så att chokladen inte spricker.
Ytterligare information om receptet Be-Be taktak
Be-Be tak är en populär tjeckisk söt snack som förenar en krispig wafers med en mjuk kräm. Denna godbit kännetecknas av sin karakteristiska takform, som är behagligt krispig och samtidigt läcker. Be-Be tak är det perfekta valet för ett mellanmål när du vill unna dig något gott och snabbt. Många människor uppskattar den även som en söt tillbehör till eftermiddagste eller kaffe. Det är en populär delikatess inte bara för barn, utan även för vuxna som gärna påminner sig om smakerna från sin barndom.