Bladsniglar

Bladsniglar
Förberedelsetid: 20 minuter
Tillagningstid: 40 minuter
Portioner: 4

Recept på en snabb och utsökt aptitretare som du kan bjuda oväntade gäster på.

Ingredienser du behöver

2 förpackningar smördeg
100 g skinka
100 g bacon
200 g skivostost
1 st ägg

Steg-för-steg instruktioner

Vi förvärmer ugnen till 200°C. Vi kavlar ut smördeg till en tunn platta, på vilken vi lägger skivor av skinka, bacon och ost. Sedan rullar vi ihop det till en rulle, som vi skär i skivor och lägger på en plåt. Vi penslar med vispat ägg och gräddar i cirka 20 minuter.

Snäckorna kan serveras genast. De smakar utmärkt både varma och kalla.

Ytterligare information om receptet Bladsniglar

Bladsnäckor är läckra bakverk som gläder varje matälskare. Grunden är smördeg och en välsmakande fyllning som kan inkludera exempelvis skinka, ost eller örter. Förberedelsen är enkel och snabb – degen kavlas ut, fylls och rullas sedan till en snäcka. Gräddning vid rätt temperatur garanterar en krispig skorpa och en mjuk insida. Bladsnäckor är ett utmärkt val som förrätt, snacks på festen eller som ett snabbt mellanmål för besökare.

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 4.5/5 (23 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Smaker
Tag: tjeckiska köket, aptitretare

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Bladsniglar.

Lägg till kommentar