Fransk toast

Skivor av toastbröd smörjs lätt med smör. Hälften av dem strös med hackad persilja och ovanpå läggs 2 skivor ost och därefter täcks med de återstående skivorna bröd. I varje av dessa toastar skär vi sedan ut ett runt hål i mitten.
Ingredienser du behöver
6 skivor toastbröd
6 skivor hård ost
3 st ägg
1 näve persilja
till panering peppar
2 st ägg
1 msk mjölk
salt
efter behov stekolja
Steg-för-steg instruktioner
De förberedda toastarna doppar vi i den förberedda blandningen av vispat ägg, mjölk, salt och peppar.
I en uppvärmd panna med olja steker vi toastarna på ena sidan, vänder dem och knäcker ett ägg i hålet i toastarna. Vi steker tills ägget är klart. Toasten kan behöva vändas en gång till om det behövs.
Toastarna serveras med färsk grönsaker.
Om vi inte kan motstå och vill ha en köttig toast så lägger vi till en skiva charkuterier enligt smak.
Ytterligare information om receptet Fransk toast
Fransk toast, som också kallas "pain perdu", är en populär maträtt som tillagas av brödskivor som blötläggs i en blandning av ägg och mjölk och sedan steks gyllenbruna. Den kan serveras som en salty rätt, ofta med örter, eller söt, strödd med socker, med frukt, honung eller sirap. Denna rätt är idealisk som frukost eller dessert och erbjuder en behaglig kombination av smaker och texturer. Fransk toast är populär över hela världen och tillagas ofta under helgbruncher.