Bra brödknödel

Bra brödknödel
Förberedelsetid: 20 minuter
Tillagningstid: 40 minuter
Portioner: 4

Gräddsås med gott brödbulle är ett tips för helgens lunch. Vem skulle inte vilja ha det?

Ingredienser du behöver

25 g jäst
1 tesked strösocker
500 g vetemjöl - medelgrovt
2 st bulle
1 tesked salt
300 ml ljummet lättmjölk

Steg-för-steg instruktioner

Vi tar ett skärbräde och skär brödet i små bitar. Vi lägger dem i en skål. Varmar upp mjölken lätt och häller i den. Vi siktar mjölet och häller även det i skålen. Vi saltar, tillsätter socker och jäst. Vi knådar degen.

Degen får jäsa och vila i 30 - 40 minuter.

Vi sätter vatten att koka och saltar det. Degen delas i två längder. Vi kokar i ungefär 17 minuter och börjar med att lyfta dem från botten. Efter kokningen sticker vi genast hål i dem från båda sidor med en gaffel och skär dem med tråd. Vi serverar dem gärna med gräddsås och kött.

Ytterligare information om receptet Bra brödknödel

God knödel är en oumbärlig del av den traditionella tjeckiska maten. Denna läckra tillbehör, tillverkad av mjöl, jäst och mjölk, passar utmärkt som en sidorätt till såser och stekt kött. Knödlarna är mjuka, luftiga och absorberar lätt smakerna från rätterna de serveras med. Deras beredning kan kräva viss skicklighet, men resultatet är värt det. De dyker ofta upp på familjeluncher och festliga tillfällen, och konsten att förbereda dem förs vidare från generation till generation.

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 4.1/5 (23 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Tjeckiska, Gulasch, Gulasch, Sidrätter, Kex på grädde
Tag: tjeckiska köket, sidorätt, vegetariskt recept

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Bra brödknödel.

Lägg till kommentar