Choklad-rulltårta

Ägg och socker vispas till en tjock skum och vi tillsätter gradvis vatten och olja. Mjölet blandas med kakao och försiktigt arbetar vi in det i den vispade blandningen.
Ingredienser du behöver
Deg
4 hela ägg
3 matskedar socker
2 matskedar varmt vatten
1 matsked olja
4 matskedar vetemjöl
2 matskedar kakao
Fyllning
100 g smör
1 chokladpudding utan kokning
300 ml mjölk
Granko
Steg-för-steg instruktioner
Äggen sockras och vispas grundligt till en tät smet. Sedan tillsätter vi gradvis vatten och olja. Mjölet blandas med kakao och försiktigt vänds in i den vispade blandningen. Smeten hälls ut på en plåt klädd med bakpapper och grillas i cirka 8-10 minuter vid 180°C.
Först vispar vi smöret. Sedan förbereder vi puddingen enligt anvisningarna på förpackningen med 300 ml mjölk och blandar den med smöret.
När vi tar ut den ur ugnen rullar vi snabbt ihop den till en rulle och låter den svalna. Efter att den har svalnat fyller vi den med kräm, medan vi sparar lite kräm för att täcka toppen. Slutligen strör vi över grank.
Ytterligare information om receptet Choklad-rulltårta
Choklad-rulltårta är en populär dessert som glädjer inte bara chokladälskare. Denna läckra rulltårta är gjord av en fin chokladbotten som grillas till en tunn platta och sedan fylls med grädde, ofta baserad på vispgrädde eller kvarg. Efter att den rullats ihop strös den vanligtvis över med florsocker eller chokladglasyr. Det är den perfekta desserten för festliga tillfällen såväl som för vanliga eftermiddagsgodis. Choklad-rulltårta garanterar att fräscha upp och glädja alla som njuter av den.