Våffla

Mjukat smör vispas med socker och ägg till en skummig konsistens. Tillsätt sedan gradvis mjölken, vattnet, mjölet, saltet och bakpulvret. Avsluta med att blanda i citronskal.
Ingredienser du behöver
125 g Hery
100 g socker
1 vaniljsocker
2 ägg
250 g vetemjöl
100 ml mjölk
100 ml vatten
1/2 bakpulver
citronzest
nypa salt
Steg-för-steg instruktioner
Mjukt smör vispas med socker och ägg till en luftig konsistens. Därefter tillsätter vi växelvis mjölk, vatten, mjöl, salt och bakpulver. Avslutningsvis smakar vi av med citronskal.
Våfflorna tillagas i ett våffeljärn, därefter breder vi på sylt och dekorerar med grädde och glasyr.
Ytterligare information om receptet Våffla
Våfflor är en populär efterrätt som kommer från Belgien. Dessa smakfulla bakverk har en karakteristisk struktur med olika former och mönster. Våfflor serveras ofta med lönnsirap, frukt, vispgrädde eller choklad. Många älskar dem som frukost eller mellanmål. Det finns också salta varianter som tillagas med olika ingredienser, som ost eller örter. Våfflor är en mångsidig maträtt som du kan anpassa efter din smak.