Våffla

Våffla
Förberedelsetid: 20 minuter
Tillagningstid: 40 minuter
Portioner: 4

Mjukat smör vispas med socker och ägg till en skummig konsistens. Tillsätt sedan gradvis mjölken, vattnet, mjölet, saltet och bakpulvret. Avsluta med att blanda i citronskal.

Ingredienser du behöver

125 g Hery
100 g socker
1 vaniljsocker
2 ägg
250 g vetemjöl
100 ml mjölk
100 ml vatten
1/2 bakpulver
citronzest
nypa salt

Steg-för-steg instruktioner

Mjukt smör vispas med socker och ägg till en luftig konsistens. Därefter tillsätter vi växelvis mjölk, vatten, mjöl, salt och bakpulver. Avslutningsvis smakar vi av med citronskal.

Våfflorna tillagas i ett våffeljärn, därefter breder vi på sylt och dekorerar med grädde och glasyr.

Ytterligare information om receptet Våffla

Våfflor är en populär efterrätt som kommer från Belgien. Dessa smakfulla bakverk har en karakteristisk struktur med olika former och mönster. Våfflor serveras ofta med lönnsirap, frukt, vispgrädde eller choklad. Många älskar dem som frukost eller mellanmål. Det finns också salta varianter som tillagas med olika ingredienser, som ost eller örter. Våfflor är en mångsidig maträtt som du kan anpassa efter din smak.

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 4.8/5 (48 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Bakverk
Tag: mellanmål, álki, friddjabeaivi / sotnabeaivi, dábálaš beaivi, mállásat, hálbi, álki, mánáide, čoarbbealli, dessertat, njálggis, eará, mánáidfeasta, søt borramušat, eurohpálaš

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Våffla.

Lägg till kommentar