Citronkaka med vit yogurt

Vad doftar i lägenheten på morgonen? Doften av nybakad citronkaka.
Ingredienser du behöver
mjöl
fett
120 g socker
150 g fil - vit
1 matsked citronzest
2 st ägg
1 st vaniljsocker
200 g vetemjöl - grovmalet
1 paket bicarbonat
1/2 st citron
90 ml olja
Steg-för-steg instruktioner
Vi förbereder en form för sockerkaka som vi noggrant smörjer med fett och lätt mjölar.
Vi sätter ugnen på 160°C.
Vi knäcker äggen och vispar med en mixer. Gradvis tillsätter vi vaniljsocker och vanligt socker. Vi droppar i citronsaft och glömmer inte bakpulvret. Vi tillsätter sakta vetemjöl och rör om.
Vi häller i vit yoghurt och strör över citronskal. Vi arbetar ihop degen, lägger den i sockerkaksformen och gräddar den. Vi vänder upp den, pudrar den med socker och kan servera. Smaklig måltid.
Ytterligare information om receptet Citronkaka med vit yogurt
Citrontårta med vit yoghurt är en fantastisk efterrätt som kombinerar mjukheten hos en traditionell tårta med den fräscha smaken av citron. Tillsatsen av vit yoghurt gör tårtan härligt saftig och ger en lätt syrlighet som passar utmärkt med de citrusiga tonerna. Denna efterrätt är perfekt för en eftermiddags sittning med kaffe eller te. Den är enkel och snabb att förbereda, så du kan lätt göra den även på vardagar. Vid servering kan du dekorera tårtan med florsocker eller fint riven citronskal för en ännu starkare arom.