Snabbt brödpudding

Låt oss förbereda en snabb brödknyte.
Ingredienser du behöver
1 st ägg
0,5 påse bakpulver
0,2 - 0,3 l kolsyrat vatten
1 st bröd (t.ex. fralla, bulle, bröd)
2 teskedar salt
750 g vetemjöl - grovt
Steg-för-steg instruktioner
Utmärkt recept som kommer att glädja älskare av tjeckisk mat.
Fyll en gryta med vatten, tillsätt lite salt och koka upp.
Skär brödet i små tärningar på en skärbräda och lägg dem i en större skål.
Tillsätt grovt mjöl och bakpulver. Knäck ett ägg. Salta. Rör om.
Tillsätt gradvis kolsyrat vatten.
Rör om igen så att alla ingredienser blandas väl. Låt degen vila.
Forma med det nedslagna mjölet till längder och sänk dem i kokande vatten.
Knölarna kommer att koka i cirka en halv timme. Ta upp dem, stick några gånger med en gaffel och skär med tråd eller kniv. Servera gärna med fläskkött i sås.
Jag önskar er smaklig måltid.
Ytterligare information om receptet Snabbt brödpudding
Snabbt brödknyten är en populär tjeckisk tillbehör som du enkelt kan göra hemma. Detta knyte kännetecknas av sin enkelhet och snabba tillagning, som inte tar mycket tid. Det räcker med att blanda några grundläggande ingredienser, som mjöl, mjölk och bröd, och låta dem vila en stund. Därefter rullar vi blandningen i en fuktig trasa och kokar i vatten tills knytet är klart. Snabbt brödknyten är idealiskt exempelvis till såser eller stekt kött, tack vare sin luftiga och saftiga konsistens.