Snabb chokladglasyr

Snabb chokladglasyr
Förberedelsetid: 20 minuter
Tillagningstid: 40 minuter
Portioner: 4

Denna glasyr är avsedd för att smeta på främst julgodis.

Ingredienser du behöver

glasyr 80 g florsocker
1 msk majsstärkelse
1 msk vatten
80 g härdat fett
20 g kakao

Steg-för-steg instruktioner

I en liten kastrull smälter vi fettet, som vi sedan tillsätter socker och kakao. Bredvid blandar vi majsstärkelsen i vattnet och sedan blandar vi det med det smälta fett, kakaon och sockret.

Vi förbereder ett vattenbad, där vi lägger kastrullen och rör om blandningen tills glasyr är tjock och slät.

Denna färdiga glasyr penslar vi omedelbart på julkakorna.

Ytterligare information om receptet Snabb chokladglasyr

Snabb chokladglasyr är ett läckert och enkelt recept som berikar vilken dessert som helst. Den är perfekt för att täcka pepparkakor, tårtor eller glass. Förberedelsen av glasyr är snabb och enkel – det räcker att blanda kakao, socker och smör och värma allt i en panna tills ingredienserna förenas till en slät konsistens. Du kan också tillsätta mjölk för en mjukare textur. Denna glasyr är ett utmärkt val för snabb bakning och en oslagbar smak som garanterat kommer att uppskattas av både barn och vuxna.

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 4.4/5 (23 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Tjeckiska, Konfektyr, Glasyr, Julrätt
Tag:

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Snabb chokladglasyr.

Lägg till kommentar