Gräddsvampsås

Enligt årstiden använder vi helst färska, eventuellt torkade svampar eller inlagda champinjoner.
Ingredienser du behöver
150 g champinjoner (färska svampar)
1 st lök
2 - 3 tsk smör
100 g bacon
250 ml grädde
2 st färskost
efter smak malen svartpeppar
basilika
salt
Steg-för-steg instruktioner
Skär baconet i tärningar. Skala och finhacka löken. Hetta upp olja i en panna och fräs löken. Tillsätt baconet och stek tillsammans. Tillsätt sedan svampen, som vi steker en stund, och häll sedan på grädden och lägg i den smälta osten. När osten har smält, salta, peppra och smaksätt med kummin och basilika.
Såsen är utmärkt med pasta, men även med andra tillbehör.
Ytterligare information om receptet Gräddsvampsås
Gräddsvampås är en exceptionellt mild och välsmakande maträtt som passar utmärkt till kött, pasta eller dumplings. De huvudsakliga ingredienserna är färska svampar, grädde och kryddor som skapar en läcker sås med rik smak. Tillagningen är enkel och snabb, vilket gör den till ett idealiskt val för vanliga dagar, men också för festliga luncher. Denna maträtt kommer att fånga hjärtat hos varje matälskare och garanterat berika din kost.