Gräddsvampsås

Gräddsvampsås
Förberedelsetid: 20 minuter
Tillagningstid: 40 minuter
Portioner: 4

Enligt årstiden använder vi helst färska, eventuellt torkade svampar eller inlagda champinjoner.

Ingredienser du behöver

150 g champinjoner (färska svampar)
1 st lök
2 - 3 tsk smör
100 g bacon
250 ml grädde
2 st färskost
efter smak malen svartpeppar
basilika
salt

Steg-för-steg instruktioner

Skär baconet i tärningar. Skala och finhacka löken. Hetta upp olja i en panna och fräs löken. Tillsätt baconet och stek tillsammans. Tillsätt sedan svampen, som vi steker en stund, och häll sedan på grädden och lägg i den smälta osten. När osten har smält, salta, peppra och smaksätt med kummin och basilika.

Såsen är utmärkt med pasta, men även med andra tillbehör.

Ytterligare information om receptet Gräddsvampsås

Gräddsvampås är en exceptionellt mild och välsmakande maträtt som passar utmärkt till kött, pasta eller dumplings. De huvudsakliga ingredienserna är färska svampar, grädde och kryddor som skapar en läcker sås med rik smak. Tillagningen är enkel och snabb, vilket gör den till ett idealiskt val för vanliga dagar, men också för festliga luncher. Denna maträtt kommer att fånga hjärtat hos varje matälskare och garanterat berika din kost.

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 4.1/5 (23 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Tjeckiska, Såser, Krämiga såser
Tag: tjeckiska köket, Sås

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Gräddsvampsås.

Lägg till kommentar