Frukostvåfflor

Från de vispade äggen separerar vi äggulorna från äggvitorna, av vilka vi vispar ett skum.
Ingredienser du behöver
1/2 paket bakpulver
3 st ägg
440 ml vetemjöl
1/2 tesked salt
1,5 matsked strösocker
375 ml mjölk
8 matskedar olja
till dekoration grädde
florsocker
till pensling chokladkräm
fruktgelé
Steg-för-steg instruktioner
Bredvid i skålen blandar vi mjölet med sockret, saltet och bakpulvret. Sedan vispar vi ner mjölken, oljan och äggulorna. Vi fortsätter att blanda tills degen är slät och utan klumpar.
I degen vänder vi sedan ner den förberedda marängen av äggvitorna och lägger i våffeljärnet för att baka. När vi tar ut dem, breder vi sylt på dem och dekorerar med grädde. Vi kan servera dem bara pudrade med florsocker.
Ytterligare information om receptet Frukostvåfflor
Frukostvåfflor är en läcker och smakfull rätt, perfekt för att starta dagen. De är gjorda av fluffig smet som grillas gyllene i en speciell form. Tack vare sin mångsidighet kan våfflor serveras inte bara med söta tillbehör som lönnsirap, frukt eller grädde, utan också med salta varianter som ägg och bacon. Denna rätt är populär både bland barn och vuxna, och passar perfekt med en kopp kaffe eller te.