Täckmarsipan för tårtor

Täckmarsipan för tårtor
Förberedelsetid: 20 minuter
Tillagningstid: 40 minuter
Portioner: 4

På varje fest ska det finnas tårta. Och en tårta täckt med fondant, det är underbart!

Ingredienser du behöver

livsmedelsfärg
50 g kvalitets honung
5 g gelatin
30 g vatten
500 g siktat florsocker

Steg-för-steg instruktioner

Först blötlägger vi gelatin i vatten och återkommer senare till det.

Vi förbereder en stor kastrull, häller i vatten och tillsätter kvalitets honung (eller så kan vi använda glukos). Värmer försiktigt, men kokar inte.

Nu behöver vi helt lösa upp gelatin och sedan tillsätta det i den stora kastrullen med honung (glukos).

Detta uppnår vi genom att lägga gelatin i varmt vatten och den upplösta gelatinen i kastrullen.

Till sist tillsätter vi den förberedda florsockret.

Vi blandar noggrant alla ingredienser.

Vi funderar på om vi ska färga massan och förbereder livsmedelsfärg (geléfärg).

Vi tar fram en silikon- eller träskiva på köksbänken och strör lite florsocker över. Tillsätter blandningen och knådar.

Det tar en liten stund, men i slutändan ska blandningen inte klibba.

Om vi vill kan vi färga den med livsmedelsfärg och arbeta in det.

Förvara i kylskåp i plastfolie. Sedan använder vi en kavel för att applicera på kakan. Smaklig måltid.

Ytterligare information om receptet Täckmarsipan för tårtor

Behöver fondant är en speciell typ av sockerpasta som används vid dekoration av tårtor och godis. Dess släta textur och lätt hantering möjliggör skapandet av en perfekt jämn yta på tårtor. Fondant används ofta för att täcka traditionella bottnar, vilket ger en elegant look som utgör en idealisk grund för ytterligare dekorationer. Smakmässigt är den söt och kan smaksättas med olika essenser. Tack vare sin flexibilitet och formbarhet är den ett populärt verktyg bland bagare, som använder den för att modellera komplexa former och fina detaljer som gör tårtor visuellt tilltalande.

Gillar du receptet? Ge det 5 stjärnor!

Genomsnittligt betyg för receptet 4.3/5 (23 röster)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena är en mångsidig person med bred kunskap. Han är en stor matentusiast och älskar att laga mat. Han uppskattar även gourmetupplevelser på restauranger. Varje söndag ser hans familj fram emot hans traditionella middag.
social ikon social ikon

Var är receptet kategoriserat?

Kategori: Desserter
Tag: tjeckiska köket, pålägg

Kommentarer

Lägg till den första kommentaren till receptet Täckmarsipan för tårtor.

Lägg till kommentar